Domácí nadýchaná šlehačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g máslo
1 ks žloutek
1 lžička cukr krystal
100 g ztužený tuk
0.3 l plnotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci si zahřejeme mléko, ale nesmí se nám vařit. Přidáme k němu máslo i tuk a rozpustíme.

  2. Pak přelijeme mléko do misky a chvilku mixérem mixujeme. Nakonec přidáme žloutek a cukr a mixujeme dalších 5 minut, aby se nám všechny ingredience spojily dohromady. Základ domácí šlehačky necháme přes noc v lednici vychladit.

  3. Druhý den ručně vyšleháme domácí šlehačku do finální podoby. Domácí nadýchanou šlehačku podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!