Domácí nakládaný hermelín recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 ks hermelín 18 kuliček pepř celý 2 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 1 lžička sladká mletá paprika 1 lžička hořčičné semínko 2 ks cibule (větší) 2 ks nakládané feferonky podle potřeby olej
Postup Domácí nakládaný hermelín recept
Postup přípravy receptu
-
Hermelíny podélně nakrájíme na poloviny a všechny vnitřní plochy silněji pomažeme utřeným česnekem se solí a paprikou a zase tyto půlky spolu spojíme (přitiskneme na sebe) a ještě rozkrojíme na půlky příčně.
Půlky upravených hermelínů naskládáme do sklenice spolu s bobkovými listy, novým kořením a pepřem (případně i hořčičným semínkem). Feferony nakrájíme na proužky, cibuli také na běžné kroužky a střídavě je také klademe do sklenice mezi hermelíny a na ně.
Nakládané hermelíny zalijeme olejem, uzavřeme víčkem a necháme v chladnu 5 - 7 dní stát.