Domácí pařížský salát recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 1 ks cibule 2 lžičky hořčice 1 plechovka sterilovaný hrášek 100 g tavený sýr 2 ks vejce natvrdo 30 dkg dietní salám 2 ks větši sterilovaná okurka podle potřeby olej mléko podle chuti mletý pepř
Postup Domácí pařížský salát recept
Postup přípravy receptu
-
Tavený sýr, vejce, mléko, hořcici a mletý pepř vložíme do mixéru a dáme mixovat. Poté za stálého mixováni přiléváme, velmi velmi pomalu, olej - tak vytvoříme majonézu do salátu. Olej přiléváme do chvíle, kdy nám majonéza zhoustne.
Mixovanou majonézu stále při dolévání oleje sledujeme, nesmíme prošvihnout dobu, kdy je hustá, jinak už ji nikdy nezahustíme. Majonézu dáme zchladit do lednice po dobu přípravy dalších přísad salátu.
Dietní salám si nakrájíme na proužky, okurky a vejce natvrdo nakrájíme na kostičky a cibuli nakrájíme na opravdu jemné kostičky. Všechny nakrájené přísady a sterilovaný hrášek vmícháme do majonézy. Znovu dáme vychladit.
Domácí pařížský salát podáváme s pečivem.