Domácí pařížský salát recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
1 ks cibule
2 lžičky hořčice
1 plechovka sterilovaný hrášek
100 g tavený sýr
2 ks vejce natvrdo
30 dkg dietní salám
2 ks větši sterilovaná okurka
podle potřeby
olej
mléko
podle chuti
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Tavený sýr, vejce, mléko, hořcici a mletý pepř vložíme do mixéru a dáme mixovat. Poté za stálého mixováni přiléváme, velmi velmi pomalu, olej - tak vytvoříme majonézu do salátu. Olej přiléváme do chvíle, kdy nám majonéza zhoustne.

  2. Mixovanou majonézu stále při dolévání oleje sledujeme, nesmíme prošvihnout dobu, kdy je hustá, jinak už ji nikdy nezahustíme. Majonézu dáme zchladit do lednice po dobu přípravy dalších přísad salátu.

  3. Dietní salám si nakrájíme na proužky, okurky a vejce natvrdo nakrájíme na kostičky a cibuli nakrájíme na opravdu jemné kostičky. Všechny nakrájené přísady a sterilovaný hrášek vmícháme do majonézy. Znovu dáme vychladit.

  4. Domácí pařížský salát podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!