Domácí paštika z kuřecích jater recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
250 g máslo
mletý černý pepř
250 g kuřecí játra
čerstvý citronový tymián

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme od blanek, omyjeme a osušíme. Kvalitní máslo rozpustíme a necháme co nejvíce vychladnout tak, aby bylo ještě tekuté. Čerstvý citronový tymián nasekáme najemno. Připravíme si nádobu na vodní lázeň a formičky (nejlépe kameninové), které vytřeme máslem. Troubu předehřejeme na 80 °C

  2. Do mixeru vložíme játra, vejce, bylinky, sůl a pepř. Vše rozmixujeme v hladkou tekutou hmotu. Pak postupně za stálého míchání (při nižších obrátkách) vmícháme tekuté vychladlé máslo. Dáváme pozor, aby se směs nesrazila. Obě ingredience musí mít stejnou teplotu

  3. Takto připravenou paštikovou směs vlijeme do předem připravených kameninových, nebo varných porcelánových formiček a vložíme do nádoby se studenou vodou tak, aby její hladina dosahovala asi do 2/3 výše formiček. Potom vše vložíme do předehřáté trouby a pečeme ve vodní lázni zvolna asi 90 minut. Nádobu s vodní lázní vyjmeme a vše necháme zcela vychladnout. Již studené formičky s paštikou z kuřecích jater vložíme do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout

  4. Domácí paštiku z kuřecích jater podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!