Domácí tortilla se zeleninou a salámem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

olej
těsto
6 lžic tuk
250 ml voda
500 g hladká mouka
náplň
1 ks cibule
100 g sýr
1 ks červená paprika
1 ks žlutá paprika
1 ks ledový salát
200 g paprikáš

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme těsto na tortilly. Do mouky dáme sůl a tuk a pomalu, dokud se nevytvoří těsto, přiléváme horkou vodu. Z těsta postupně odkrajujeme malé kousky, které vypracujeme do kuličky. Z každého opatrně vyválíme pomoučněným válečkem kulatou placku, kterou dáme na talíř. Aby se neslepily, vložíme mezi tortilly alobal.

  2. Pak si připravíme náplň. Papriky zbavíme semínek, cibuli oloupeme, ledový salát omyjeme a vše nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a orestujeme na něm papriky, cibuli a na silnější kostičky nakrájený salám. Směs osolíme a opepříme a těsně, než bude hotová směs, začneme péct tortilly.

  3. Tortilly opečeme na suché pánvi z každé strany asi půl minuty. Na každou dáme hrst nakrájeného salátu, přidáme orestovanou zeleninu se salámem, posypeme nastrouhaný sýrem a placky přeložíme na půlky nebo zarolujeme.

  4. Domácí tortilly se zeleninou a salámem ihned podáváme, dokud jsou ještě horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!