Domácí tortilla se zeleninou a salámem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej těsto 6 lžic tuk 250 ml voda 500 g hladká mouka náplň 1 ks cibule 100 g sýr 1 ks červená paprika 1 ks žlutá paprika 1 ks ledový salát 200 g paprikáš
Postup Domácí tortilla se zeleninou a salámem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme těsto na tortilly. Do mouky dáme sůl a tuk a pomalu, dokud se nevytvoří těsto, přiléváme horkou vodu. Z těsta postupně odkrajujeme malé kousky, které vypracujeme do kuličky. Z každého opatrně vyválíme pomoučněným válečkem kulatou placku, kterou dáme na talíř. Aby se neslepily, vložíme mezi tortilly alobal.
Pak si připravíme náplň. Papriky zbavíme semínek, cibuli oloupeme, ledový salát omyjeme a vše nakrájíme na nudličky. V kastrolu zahřejeme olej a orestujeme na něm papriky, cibuli a na silnější kostičky nakrájený salám. Směs osolíme a opepříme a těsně, než bude hotová směs, začneme péct tortilly.
Tortilly opečeme na suché pánvi z každé strany asi půl minuty. Na každou dáme hrst nakrájeného salátu, přidáme orestovanou zeleninu se salámem, posypeme nastrouhaný sýrem a placky přeložíme na půlky nebo zarolujeme.
Domácí tortilly se zeleninou a salámem ihned podáváme, dokud jsou ještě horké.