Domácí tvarohová majonéza recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

cukr
sůl
1 ks žloutek
3 lžíce mléko
1 lžíce olivový olej
1 lžíce citronová šťáva
1/2 lžičky dijónská hořčice
100 g odtučněný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvý žloutek osolíme a utřeme s olejem a citronovou šťávou do pěny

  2. Postupně vmícháme tvaroh, hořčici a mléko. Hladký krém podle chuti přisladíme a přisolíme

  3. Toto množství majonézy obsahuje asi 800 KJ, 16 g bílkovin a 12g tuků

  4. Tvarohovou majonézu používáme do salátů a pomazánek. Hodí se všude tam, kde chceme nahradit tučnou klasickou majonézu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!