Domácí utopenci recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 kg cibule 1 kg špekáčky 0 l voda 2 ks feferonky 1-2 ks kapie 2 ks chilli papričky 2 ks bobkový list 0 l vinný ocet 10 kuliček celý pepř podle chuti sůl
Postup Domácí utopenci recept
Postup přípravy receptu
-
Vodu, ocet a koření (celý pepř, feferonku, bobkový list, chilli papričky) svaříme spolu s cukrem a solí. Potom nálev necháme vychladnout.
Špekáčky oloupeme a podle chuti nakrojíme do půlky, nebo nakrájíme na poloviny podélně. Cibuli nakrájíme na plátky a kapii nakrájíme na kousky.
Nakrájené špekáčky, cibuli a kapii naskládáme do sklenic. Zalijeme studeným nálevem a necháme v lednici 5 - 7 dní uležet.
Domácí utopence podáváme jako delikátní chuťovku s chlebem a dobrým pivem.