Domácí utopenci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 kg cibule
1 kg špekáčky
0 l voda
2 ks feferonky
1-2 ks kapie
2 ks chilli papričky
2 ks bobkový list
0 l vinný ocet
10 kuliček celý pepř
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vodu, ocet a koření (celý pepř, feferonku, bobkový list, chilli papričky) svaříme spolu s cukrem a solí. Potom nálev necháme vychladnout.

  2. Špekáčky oloupeme a podle chuti nakrojíme do půlky, nebo nakrájíme na poloviny podélně. Cibuli nakrájíme na plátky a kapii nakrájíme na kousky.

  3. Nakrájené špekáčky, cibuli a kapii naskládáme do sklenic. Zalijeme studeným nálevem a necháme v lednici 5 - 7 dní uležet.

  4. Domácí utopence podáváme jako delikátní chuťovku s chlebem a dobrým pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!