Domácí vaječné nudle recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

tuk
těsto
sůl
1 ks vejce
200 ml voda
500 g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na vál dáme mouku. Uděláme do ní jamku, osolíme a přidáme vejce rozmíchané v části vody. Postupně zpracujeme těsto, do kterého podle potřeby přidáme vodu.

  2. Těsto rozdělíme na 2 bochníky, přikryjeme je fólií a necháme asi 10 minut odpočinout. Pak každý bochník vyválíme na placku o tloušťce 2 - 2,5 mm a necháme trochu oschnout.

  3. Těsto lehce pomoučníme a nakrájíme na nudle široké 5 - 6 cm. Pak je naskládáme na sebe a nakrájíme je znovu. Nakrájíme je na nudle podle potřeby, od 2 do 10 mm.

  4. Připravené vaječné nudle dáme do vroucí osolené vody, zamícháme a vaříme. Jakmile nudle vyplavou, vybereme nebo scedíme. Necháme je dobře odkapat, zakapeme trochou oleje, promícháme. Pak vaječné nudle přidáme do hotové polévky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!