Domácí žampionová pizza s těstem z domácí pekárny recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 20 g olej 1 lžička sůl 2 lžíce máslo 130 g voda 1 lžíce bazalka 1 lžíce oregano 1/2 lžičky cukr moučka 2 lžíce olivový olej 250 g hladká mouka 150 g anglická slanina 5 lístků čerstvá bazalka 2 lžíce rajský protlak 200 g čerstvé žampiony 1 lžička sušené droždí
Postup Domácí žampionová pizza s těstem z domácí pekárny
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny nalijeme vodu, olej, přidáme sůl a vsypeme mouku, do které uděláme důlek, nasypeme droždí a zaprášíme ho cukrem. Pekárnu zapneme na program těsto a necháme zpracovat a vykynout
Mezitím oloupeme žampiony a nakrájíme na silnější plátky
V pánvi rozehřejeme máslo, žampiony na něm osmahneme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Když jsou měkké, vyjmeme je na talíř a necháme oschnout
Z vykynutého těsta vyválíme tenkou placku, kterou dáme na plech vyložený pečícím papírem. Lehce ji potřeme olivovým olejem a rajským protlakem. Rovnoměrně posypeme oreganem a bazalkou
Na takto připravený základ rovnoměrně rozložíme plátky anglické slaniny a nakonec poklademe vychladlými žampiony
Troubu předehřejeme na 170° C. Plech s pizzou vložíme do vyhřáté trouby na 15 minut. Poté jej vyjmeme, pizzu posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na 10 minut zapéct
Před podáváním žampionovou pizzu s těstem z domácí pekárny posypeme čerstvou nasekanou bazalkou.