Dršťková polévka s cizrnou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g brambory 1 ks cibule 2 ks mrkev 0 sklenek bílé víno 1 plechovka krájená rajčata 1 řapík řapíkatý celer 1 kg předvařené dršťky 1 plechovka předvařená cizrna podle potřeby 1 lžíce olej 0 l voda podle chuti sůl majoránka 1 lžíce mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Dršťková polévka s cizrnou recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu (řapíkatý celer, mrkev a cibuli) očistíme a nakrájíme, nebo nasekáme půlměsícem nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
V hrnci s olejem osmažíme dozlatova cibuli, mrkev a celer. Drobnou zeleninu poprášíme mletou sladkou nebo pálivou paprikou, promícháme a přidáme dršťky, které zalijeme suchým vínem. Po pěti minutách přidáme krájená rajčata, brambory a asi půl litru vody. Hrnec přikryjeme a pomalu dusíme asi 15 minut.
Po 15 minutách přidáme slitou cizrnu a společně krátce provaříme. Polévku nakonec dochutíme solí, pepřem a podle chuti majoránkou.
Dršťkovou polévku s cizrnou podáváme s čerstvým rohlíkem.