Dršťková polévka s cizrnou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g brambory
1 ks cibule
2 ks mrkev
0 sklenek bílé víno
1 plechovka krájená rajčata
1 řapík řapíkatý celer
1 kg předvařené dršťky
1 plechovka předvařená cizrna
podle potřeby
1 lžíce olej
0 l voda
podle chuti
sůl
majoránka
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu (řapíkatý celer, mrkev a cibuli) očistíme a nakrájíme, nebo nasekáme půlměsícem nadrobno. Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  2. V hrnci s olejem osmažíme dozlatova cibuli, mrkev a celer. Drobnou zeleninu poprášíme mletou sladkou nebo pálivou paprikou, promícháme a přidáme dršťky, které zalijeme suchým vínem. Po pěti minutách přidáme krájená rajčata, brambory a asi půl litru vody. Hrnec přikryjeme a pomalu dusíme asi 15 minut.

  3. Po 15 minutách přidáme slitou cizrnu a společně krátce provaříme. Polévku nakonec dochutíme solí, pepřem a podle chuti majoránkou.

  4. Dršťkovou polévku s cizrnou podáváme s čerstvým rohlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!