Dršťková polévka s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
500 g rajče
1 ks mrkev
1 kg dršťky
0 ks řapíkový celer
podle chuti
sůl
parmazán
mletý černý pepř
podle potřeby
3 lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata z vrchu nařízneme a spaříme je asi na 20 sekund v horké vodě. Poté rajčata propláchneme ve studené vodě, oloupeme je a zbavíme zrníček. Rajčata nakrájíme na kousky. Očištěnou cibuli, mrkev i řapíkový celer nasekáme nadrobno. Dršťky předvaříme a nakrájíme na silnější nudličky.

  2. Cibuli s celerem a mrkví osmahneme na trošce oleje. Přidáme nakrájené dršťky, promícháme a přidáme rajčata. Podle potřeby podlijeme a přikryté vaříme 30 - 40 minut. Polévku nakonec dochutíme solí a pepřem.

  3. Dršťkovou polévku můžeme na talíři posypat nastrouhaným parmazánem a podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!