Dršťková polévka s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 500 g rajče 1 ks mrkev 1 kg dršťky 0 ks řapíkový celer podle chuti sůl parmazán mletý černý pepř podle potřeby 3 lžíce olivový olej
Postup Dršťková polévka s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Rajčata z vrchu nařízneme a spaříme je asi na 20 sekund v horké vodě. Poté rajčata propláchneme ve studené vodě, oloupeme je a zbavíme zrníček. Rajčata nakrájíme na kousky. Očištěnou cibuli, mrkev i řapíkový celer nasekáme nadrobno. Dršťky předvaříme a nakrájíme na silnější nudličky.
Cibuli s celerem a mrkví osmahneme na trošce oleje. Přidáme nakrájené dršťky, promícháme a přidáme rajčata. Podle potřeby podlijeme a přikryté vaříme 30 - 40 minut. Polévku nakonec dochutíme solí a pepřem.
Dršťkovou polévku můžeme na talíři posypat nastrouhaným parmazánem a podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem.