Dušené hrušky s karamelem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- olej 500 ml voda 4 plátky citron 5 lžic cukr krupice 2 ks hruška 125 g ostružiny 250 ml bílé víno 4 lžíce citronová šťáva
Postup Dušené hrušky s karamelem recept
Postup přípravy receptu
-
Hrušky omyjeme a přepůlíme. Svaříme vodu, víno, 1 lžíci cukru a citronovou šťávu. Do vzniklého sirupu vložíme hrušky a přibližně 15 minut vaříme.
Mezitím potřeme kus alobalu olejem a položíme na něj plátky citronu. Zbylý cukr dáme na pánev, necháme zkaramelizovat dozlatohněda a odstavíme. Na každý plátek citrónu nakapeme 1lžičku karamelu, zbytek odložíme na později.
Přebereme ostružiny. Hrušky vyjmeme z nálevu, necháme okapat a pomocí dvou vidliček obalíme v karamelu.
Na čtyři talíře rozdělíme hrušky, přidáme plátky citrónu a ostružiny. Zbylý karamel zahřejeme a vytvoříme přes dezert linky. Ihned podáváme.