Dušený mořský jazyk recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40 g máslo 0 l šlehačka 0 lžiček bílý pepř 3 lžíce sekaná petrželka 20 g hladká mouka 1 lžíce citronová šťáva 0 lžiček mořská sůl 0 l suché sherry 600 g filet z mořského jazyku 100 g světlý pórek
Postup Dušený mořský jazyk recept
Postup přípravy receptu
-
Rybu smícháme s citronovou šťávou, pepřem a sherry, přikryjeme a vychladíme. Pórek očistíme a nakrouháme na tenké plátky.
Mouku mícháme s 20 g másla při mírné teplotě tak dlouho, až přestane pěnit. Do jíšky vmícháme smetanu, v 10 minutách uvaříme hustou omáčku.
Podávací mísu potřeme máslem, pokryjeme pórkem. Na pórek položíme rybu kůží dolů, posypeme petrželkou.
1/4 l vody uvedeme do varu se stonky petrželky. Rybu postavíme na podložku, osolíme a přikrytou dusíme.
Výpek z ryby a marinádu přidáme do omáčky, krátce povaříme, osolíme a opepříme.