Dvoubarevná bábovka s kávou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 hrnků cukr 0 hrnků olej 2 ks vejce 1 hrnek mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 1 lžička citronová kůra 2 hrnky polohrubá mouka 4 lžíce instantní káva podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Dvoubarevná bábovka s kávou recept
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do nadýchané pěny. Za stálého šlehání přidáváme olej, mléko, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva. Polovinu dobře vyšlehaného těsta uhladíme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Druhou polovinu promícháme s instantní kávou a těstem přikryjeme světlé těsto. Obrácenou stranou vařečky těsta trochu promícháme.
Dvoubarevnou bábovku s kávou pečeme v předehřáté troubě na 170 - 180 °C asi 20 - 30 minut. Zkoušíme však vpichem špejle, zda je upečená. Těsto se na špejli nesmí lepit. Upečenou bábovku necháme vychladnout, teprve poté ji vyklopíme.
Dvoubarevnou bábovku s kávou ocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.