Dvoubarevná bábovka s kávou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 hrnků cukr
0 hrnků olej
2 ks vejce
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 balíček vanilkový cukr
1 lžička citronová kůra
2 hrnky polohrubá mouka
4 lžíce instantní káva
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce vyšleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do nadýchané pěny. Za stálého šlehání přidáváme olej, mléko, najemno nastrouhanou citronovou kůru a nakonec prosátou mouku s práškem do pečiva. Polovinu dobře vyšlehaného těsta uhladíme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy. Druhou polovinu promícháme s instantní kávou a těstem přikryjeme světlé těsto. Obrácenou stranou vařečky těsta trochu promícháme.

  2. Dvoubarevnou bábovku s kávou pečeme v předehřáté troubě na 170 - 180 °C asi 20 - 30 minut. Zkoušíme však vpichem špejle, zda je upečená. Těsto se na špejli nesmí lepit. Upečenou bábovku necháme vychladnout, teprve poté ji vyklopíme.

  3. Dvoubarevnou bábovku s kávou ocukrujeme, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!