Farfalle s janovským pestem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 svazky bazalka 400 g farfalle 1 lžička parmazán 7 lžic olivový olej 2 lžíce piniové oříšky 1 lžička ovčí sýr podle chuti sůl
Postup Farfalle s janovským pestem recept
Postup přípravy receptu
-
Sýry nastrouháme. Farfalle uvaříme podle návodu na obalu.
Dobře omyté lístky bazalky opatrně osušíme a dáme do mixéru s piniovými oříšky, trochou olivového oleje, česnekem a špetkou soli. Rychle vše rozmixujeme a přidáme oba sýry. Opět umixujeme.
Základ pesta dáme do misky, dolijeme zbylým olejem a důkladně promícháme. Pokud se nám zdá janovské pesto příliš husté, můžeme ho zředit lžící převařené vody.
Hotové farfalle smícháme s pestem, posypeme parmazánem a ihned podáváme.
Janovské pesto lze i zmrazit. Při přípravě vynecháme sýry. Pesto dáme do menších nádobek, uzavřeme a dáme zmrazit. Pak ho podle potřeby necháme rozmrazit a přidáme jen sýry. Pesto neohříváme.