Fazole s kysaným zelím a masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 3 lžíce sádlo 400 g fazole 125 ml kysaná smetana 1 lžíce hladká mouka 250 g vepřový bůček 250 g kysané zelí podle chuti česnek sůl
Postup Fazole s kysaným zelím a masem recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole si den předem namočíme do studené vody.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
Fazole slijeme, zalijeme čistou vodou a společně s masem uvaříme do měkka.
Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Zelí pokrájíme na menší kousky.
Na sádle zpěníme cibulku, zelí na ní podusíme, do udušeného zelí vmícháme vařené fazole s masem, osolíme a ochutíme podle potřeby česnekem.
Ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme k fazolím a masu a ještě dobře povaříme.