Fazole s kysaným zelím a masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 lžíce sádlo
400 g fazole
125 ml kysaná smetana
1 lžíce hladká mouka
250 g vepřový bůček
250 g kysané zelí
podle chuti
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si den předem namočíme do studené vody.

  2. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.

  3. Fazole slijeme, zalijeme čistou vodou a společně s masem uvaříme do měkka.

  4. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Zelí pokrájíme na menší kousky.

  5. Na sádle zpěníme cibulku, zelí na ní podusíme, do udušeného zelí vmícháme vařené fazole s masem, osolíme a ochutíme podle potřeby česnekem.

  6. Ve smetaně rozmícháme mouku, přilijeme k fazolím a masu a ještě dobře povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!