Fazole zapékané se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
2 ks vejce
cibule
kopr
1 ks citron
2 ks pórek
2 ks mrkev
100 g žampiony
1 dl zeleninový vývar
1 dl sladká smetana
1 dl suché bílé víno
100 g červené fazole
0.5 ks salátová okurka
100 g bílé fazole
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Fazole přebereme, propláchneme a den předem namočíme do studené vody. Druhý den je ve stejné vodě uvaříme do poloměkka. Zeleninu očistíme. Česnek prolisujeme, pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky, okurku na kolečka a žampiony na plátky. Cibuli nasekáme.

  2. Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, pórek, přikryjeme a několik minut dusíme. Potom přidáme mrkev, okurku, žampiony a scezené okapané fazole. Podlijeme vínem, 2 dl vývaru z fazolí, opepříme, osolíme a přidáme šťávu z 1/2 citronu. Fazolovou směs přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 40 minut doměkka.

  3. V zeleninovém vývaru rozšleháme vejce, smetanu, sůl a nasekaný kopr. Do vymaštěné zapékací mísy rozložíme fazolovou směs, zalijeme vejci a ve vyhřáté troubě zapečeme.

  4. Fazole zapékané se zeleninou podáváme pokapané šťávou z druhé půlky citronu a s míchaným zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!