Fazole zapékané se zeleninou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 2 ks vejce cibule kopr 1 ks citron 2 ks pórek 2 ks mrkev 100 g žampiony 1 dl zeleninový vývar 1 dl sladká smetana 1 dl suché bílé víno 100 g červené fazole 0.5 ks salátová okurka 100 g bílé fazole mletý černý pepř
Postup Fazole zapékané se zeleninou recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole přebereme, propláchneme a den předem namočíme do studené vody. Druhý den je ve stejné vodě uvaříme do poloměkka. Zeleninu očistíme. Česnek prolisujeme, pórek nakrájíme na kolečka, mrkev na nudličky, okurku na kolečka a žampiony na plátky. Cibuli nasekáme.
Na rozehřátém oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, pórek, přikryjeme a několik minut dusíme. Potom přidáme mrkev, okurku, žampiony a scezené okapané fazole. Podlijeme vínem, 2 dl vývaru z fazolí, opepříme, osolíme a přidáme šťávu z 1/2 citronu. Fazolovou směs přikryjeme a při mírné teplotě dusíme 40 minut doměkka.
V zeleninovém vývaru rozšleháme vejce, smetanu, sůl a nasekaný kopr. Do vymaštěné zapékací mísy rozložíme fazolovou směs, zalijeme vejci a ve vyhřáté troubě zapečeme.
Fazole zapékané se zeleninou podáváme pokapané šťávou z druhé půlky citronu a s míchaným zeleninovým salátem.