Uzená polévka s rýží recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

2 špetky sůl
1 ks vejce
1 svazeček petrželka
1 ks cibule
1 l voda
10 dkg rýže
1 špetka mletý pepř
1 kostka zeleninový bujon
20 dkg uzená žebra

Postup přípravy receptu

  1. Uzená žebra dáme vařit v osolené vodě, můžeme přidat i zeleninový bujon. Po vyvaření masa a kostí žebra vyndáme, necháme trochu vychladnout a obereme maso, které v případě potřeby ještě pokrájíme

  2. Obrané maso vhodíme zpátky do polévky, kam jsme mezitím přidali jednu až dvě hrsti rýže, kterou necháme v polévce vařit doměkka. Nakonec do uzené polévky přidáme rozkvedlané vejce a pro barvu nasekanou petželku nebo pažitku, podle chuti ještě dosolíme či přidáme pepř

  3. Obměnou receptu může být nejprve na oleji orestovaná rýže, kterou zasypeme cibulkou a zalijeme vývarem z uzeného masa. Samotné a už uvařené maso přidáváme poté nakrájené na kostky nebo proužky. Obvykle není tuto polévku třeba zahušťovat

  4. Uzenou polévku s rýží rozlijeme do talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!