Fazolková polévka s krevetami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 lžíce máslo
1 ks cibule
150 g krevety
nasekaná petrželka
250 ml smetana ke šlehání
500 ml drůbeží vývar
4 lžíce hotová jíška
250 g fazolky (mražené)

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Fazolky necháme rozmrazit a případně je nakrájíme na menší kousky. Krevety omyjeme a necháme okapat.

  2. Na pánvi zpěníme máslo a cibuli na něm orestujeme, pak přidáme rozmrazené fazolky. Lehce je osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme je doměkka. Pak je rozmixujeme a zalijeme částí smetany. Polévku zahustíme instatní jíškou a vaříme do zhoustnutí. Stačí 1 - 2 minutky. Pak polévku zalijeme zbylou smetanou, prohřejeme ji, přidáme krevety a nakonec ji osolíme a opepříme.

  3. Polévku podáváme s bílým pečivem a zdobíme ji nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!