Fazolková polévka s krevetami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 lžíce máslo 1 ks cibule 150 g krevety nasekaná petrželka 250 ml smetana ke šlehání 500 ml drůbeží vývar 4 lžíce hotová jíška 250 g fazolky (mražené)
Postup Fazolková polévka s krevetami recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Fazolky necháme rozmrazit a případně je nakrájíme na menší kousky. Krevety omyjeme a necháme okapat.
Na pánvi zpěníme máslo a cibuli na něm orestujeme, pak přidáme rozmrazené fazolky. Lehce je osmahneme, zalijeme vývarem a vaříme je doměkka. Pak je rozmixujeme a zalijeme částí smetany. Polévku zahustíme instatní jíškou a vaříme do zhoustnutí. Stačí 1 - 2 minutky. Pak polévku zalijeme zbylou smetanou, prohřejeme ji, přidáme krevety a nakonec ji osolíme a opepříme.
Polévku podáváme s bílým pečivem a zdobíme ji nasekanou petrželkou.