Fazolová polévka podle Jókaie recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 l vývar 50 g celer 50 g sádlo 1 ks feferonka 150 g klobása 1 kelímek kysaná smetana 1 ks větší mrkev 1 ks větší petržel 1 hrst petrželka kudrnka 150 g barevné fazole 2 ks uzená oháňka podle chuti česnek sůl ocet bobkový list mletá sladká paprika těstíčko 2 ks vejce 50 g hladká mouka
Postup Fazolová polévka podle Jókaie recept
Postup přípravy receptu
-
Umyté fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je propláchneme a spolu s masem, klobásou a bobkovým listem vaříme ve vývaru. Klobásy po 10 minutách vaření vyndáme a odložíme. Když fazole změknou, přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou zeleninu a dál vaříme.
Doměkka uvařené maso vyjmeme a připravíme si světlou jíšku, do které přidáme jemně nakrájenou cibuli, třený česnek, mletou papriku a feferon. Jíšku vložíme do polévky, trochu okyselíme octem a podle potřeby a chuti osolíme. Maso spolu s klobásou nakrájíme a vrátíme do fazolové polévky. Přidáme kysanou smetanu, povaříme a na závěr zavaříme noky z vajec a hladké mouky.
Fazolovou polévku podle Jókaie rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.