Fazolová polévka podle Jókaie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 l vývar
50 g celer
50 g sádlo
1 ks feferonka
150 g klobása
1 kelímek kysaná smetana
1 ks větší mrkev
1 ks větší petržel
1 hrst petrželka kudrnka
150 g barevné fazole
2 ks uzená oháňka
podle chuti
česnek
sůl
ocet
bobkový list
mletá sladká paprika
těstíčko
2 ks vejce
50 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Umyté fazole namočíme přes noc do vody. Druhý den je propláchneme a spolu s masem, klobásou a bobkovým listem vaříme ve vývaru. Klobásy po 10 minutách vaření vyndáme a odložíme. Když fazole změknou, přidáme očištěnou a na kostky nakrájenou zeleninu a dál vaříme.

  2. Doměkka uvařené maso vyjmeme a připravíme si světlou jíšku, do které přidáme jemně nakrájenou cibuli, třený česnek, mletou papriku a feferon. Jíšku vložíme do polévky, trochu okyselíme octem a podle potřeby a chuti osolíme. Maso spolu s klobásou nakrájíme a vrátíme do fazolové polévky. Přidáme kysanou smetanu, povaříme a na závěr zavaříme noky z vajec a hladké mouky.

  3. Fazolovou polévku podle Jókaie rozdělíme do hlubokých talířů a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!