Fazolová polévka podle Zoi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 2 l voda 1 lžíce rajčatový protlak 2 lžíce olivový olej na smažení 500 g bílé fazole 2 lžíce čerstvá petrželka 1 lžička mletá sladká paprika 500 g hovězí žebro podle chuti sůl chilli koření mletý černý pepř na ozdobu čerstvá petrželka
Postup Fazolová polévka podle Zoi recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem si namočíme malé bílé fazole. Druhý den je dáme vařit. Masité hovězí žebro nebo hovězí přední či kližku omyjeme a přidáme do polévky, jakmile se začne vařit. Velké cibule nakrájíme nadrobno.
Žebírka vaříme doměkka. Mezitím si na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme mletou paprikou a ihned přidáme rajčatový protlak. Zarestujeme, abychom protlak zbavili kyselosti, poté vmícháme do polévky.
Z uvařené polévky vyjmeme měkké žebro, vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky. Fazolovou polévku dochutíme solí, chilli kořením a pepřem.
Fazolovou polévku podle Zoi podáváme ozdobenou drobně nasekanou petrželkou s chlebem nebo bagetou.