Fazolová polévka podle Zoi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 l voda
1 lžíce rajčatový protlak
2 lžíce olivový olej na smažení
500 g bílé fazole
2 lžíce čerstvá petrželka
1 lžička mletá sladká paprika
500 g hovězí žebro
podle chuti
sůl
chilli koření
mletý černý pepř
na ozdobu
čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si namočíme malé bílé fazole. Druhý den je dáme vařit. Masité hovězí žebro nebo hovězí přední či kližku omyjeme a přidáme do polévky, jakmile se začne vařit. Velké cibule nakrájíme nadrobno.

  2. Žebírka vaříme doměkka. Mezitím si na olivovém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, poprášíme mletou paprikou a ihned přidáme rajčatový protlak. Zarestujeme, abychom protlak zbavili kyselosti, poté vmícháme do polévky.

  3. Z uvařené polévky vyjmeme měkké žebro, vykostíme, maso nakrájíme na menší kousky a vrátíme do polévky. Fazolovou polévku dochutíme solí, chilli kořením a pepřem.

  4. Fazolovou polévku podle Zoi podáváme ozdobenou drobně nasekanou petrželkou s chlebem nebo bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!