Fazolová polévka s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajčata
2 ks brambory
1 ks cibule
2 ks jablko
1 ks feferonka
1 ks zelená paprika
1 l zeleninový vývar
3 plechovky sterilované červené fazole
podle chuti
česnek
sůl
ocet
kari
čerstvý zázvor
mletý černý pepř
podle potřeby
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupaný zázvor jemně nasekáme a obojí i s okapanými fazolemi dáme na 10 minut vařit do zeleninového vývaru.

  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky, očištěnou feferonku a papriku nakrájíme na nudličky, oloupaná rajčata také pokrájíme na menší kousky. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo.

  3. V hrnci na rozpáleném oleji opečeme jablka, feferonku, rajčata, cibuli, česnek a přidáme kari, asi 3 minuty opékáme. Přidáme povařené brambory i fazole a necháme povařit asi 15 minut.

  4. Fazolovou polévku s jablky potom rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a trochou octa.

  5. Fazolovou polévku s jablky rozlijeme do misek či talířů a před servírováním ozdobíme pálivými papričkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!