Fazolový boršč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 6 g sůl 20 g máslo 0 lžiček majoránka 50 g cibule 700 ml voda 150 g rajče 1 lžíce kečup 1 ks feferonka 0 lžiček pepř mletý 50 g párek 0 lžiček oregano 15 g hladká mouka 50 g anglická slanina 100 g zelená paprika 0 g zeleninový bujon 80 g suché fazole
Postup Fazolový boršč recept
Postup přípravy receptu
-
Fazole namočíme přes noc, případně na 3 hodiny v 600 ml vody. Potom je uvaříme ve stejné vodě téměř doměkka. Přidáme na kostičky nakrájený oloupaný párek a anglickou slaninu, oloupaná rajčata a cibuli nakrájené na půlkolečka, papriku na proužky a česnek a feferonku bez jader na drobné kostičky. Přidáme bujón, kečup, sůl a ostatní koření. Uvedeme do varu a vaříme cca 5 minut.
Mezitím si z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji 100 ml studené vody, rychle rozmícháme a přidáme do polévky. Vaříme dalších 10 minut.
Podáváme buď samotné, nebo s houskou či chlebem a pivem. Jako aperitiv se hodí panák whisky.
Energetická hodnota: 348 kJ na 100g, 984 kJ na porci.