Fazolový salát s jazykem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g olej
1 lžička cukr krupice
1 ks velká cibule
1 ks červená paprika
125 ml vinný ocet
200 g červené fazole
200 g bílé fazole
400 g uzený hovězí jazyk
podle chuti
sůl
mletý pepř
na ozdobu
4 ks jarní cibulka
4 snítky kadeřavá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Den předem namočené fazole uvaříme doměkka, slijeme a necháme vychladnout. Uzený jazyk uvaříme doměkka, vyndáme a částečně vychladlý oloupeme. Polovinu nakrájíme na plátky a druhou na nudličky.

  2. Fazole osolíme i opepříme a ochutíme olejem, octem i cukrem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a smícháme s fazolemi. Přidáme na nudličky nakrájenou očištěnou papriku i nudličky jazyka. Vše dobře promícháme a necháme několik hodin v chladu rozležet.

  3. Fazolový salát s jazykem rozdělíme na talíře, posypeme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou a ozdobíme plátky uzeného jazyka a lístky petrželky. Přílohou může být celozrnné pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!