Filé na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 4 lžíce olej sůl 1 ks cibule 4 lžíce kečup 2 dl bílé víno 200 g mražený hrášek 500 g rybí filé podle chuti vegeta podle potřeby sekaná petrželka citronová šťáva
Postup Filé na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Porce filé pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu asi půl hodiny odležet. Cibuli očistíme a nasekáme na jemno.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Vložíme filé, které osmahneme po obou stranách. Filé osolíme, přidáme na plátečky nakrájený česnek, zalijeme bílým vínem a asi 20 minut dusíme.
Pak přidáme mražený hrášek, kečup podle chuti a vše dusíme do změknutí hrášku. Rybí filé na víně ochutíme vegetou a posypeme sekanou petrželkou.
Rybí filé na víně podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.