Filé na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
4 lžíce kečup
2 dl bílé víno
200 g mražený hrášek
500 g rybí filé
podle chuti
vegeta
podle potřeby
sekaná petrželka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Porce filé pokapeme citronovou šťávou a necháme v chladnu asi půl hodiny odležet. Cibuli očistíme a nasekáme na jemno.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Vložíme filé, které osmahneme po obou stranách. Filé osolíme, přidáme na plátečky nakrájený česnek, zalijeme bílým vínem a asi 20 minut dusíme.

  3. Pak přidáme mražený hrášek, kečup podle chuti a vše dusíme do změknutí hrášku. Rybí filé na víně ochutíme vegetou a posypeme sekanou petrželkou.

  4. Rybí filé na víně podáváme s vařenými brambory a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!