Francouzská kostka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 hrneček olej 6 ks vejce 1 lžíce kakao 1 ks prášek do pečiva 6 lžic cukr krupice 5 lžic polohrubá mouka krém 2 lžíce kakao 7 dl voda 7 ks bílek 1 dl cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 3 balíčky vanilkový pudinkový prášek na ozdobu 4 lžíce cukr krystal 3 lžíce strouhaná čokoláda 2 balíčky šlehačka v prášku 3 dl horké mléko
Postup Francouzská kostka recept
Postup přípravy receptu
-
Z ingrediencí na těsto vyšleháme piškotové těsto. Rovnoměrně je rozprostřeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 20 minut při 180 °C dozlatova.
Vodu svaříme s cukrem a pudinkem. Ušleháme sníh ze 7 bílků do něj vlijeme horký uvařený krém. Krém rozdělíme 2 půlky. Do jedné dáme 2 lžíce kakaa.
Vychladlý korpus pokapeme rumem a natřeme napřed světlým krémem a pak tmavým krémem. Po vychladnutí dáme na francouzskou kostku karamelovou šlehačku.
Karamelovou šlehačku připravíme takto: Z cukru uděláme karamel, který zalijeme horkým mlékem. Po vychladnutí vsypeme šlehačky v prášku a vyšleháme.
Francouzskou kostku zdobíme strouhanou čokoládou.