Francouzské brambory se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

700 g brambory
2 ks cibule
300 g uzenina
1 kelímek smetana ke šlehání
300 g kysané zelí
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo na vymazání
na ozdobu
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme je asi na 5 mm široké plátky. Kysané zelí vymačkáme a pokrájíme na drobnější kousky. Salám nebo vařené uzené maso pokrájíme na nudličky. Větší cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Pekáček dobře vymažeme sádlem. Dáme do něj vrstvu brambor. Tu osolíme a opepříme. Pak dáme vrstvu zelí, uzeninu a cibuli. Vrstvy opakujeme. Poslední vrstva budou brambory, které osolíme a opepříme.

  3. Zalijeme smetanou, dáme do rozehřáté trouby a při 180 °C pečeme asi hodinu.

  4. Francouzské brambory se zelím rozdělíme na talíře a porce můžeme posypat sekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!