Francouzské cukrovinky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 20 dkg cukr 3 ks vejce 18 kg hladká mouka na ozdobu 1 ks pomeranč 1 ks citron 1 balíček čokoláda na vaření podle potřeby mandle
Postup Francouzské cukrovinky recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce a cukr dáme do misky a třeme. Poté přidáme mouku, kterou jemně vmícháme.
Spařené a oloupané mandle nakrájíme na nudličky.
Citron a pomeranč důkladně umyjeme, můžeme i odrhnout kartáčkem a na struhadle jemně nastrouháme kůru.
Na pomazaný plech máslem klademe malou lžičkou hromádky z těsta. Hromádky posypeme nasekanými mandlemi, pomerančovou a citronovou kůrou.
Upečeme na 170 °C dozlatova.
Hned zatepla vyjmeme placičky z plechu. Po vychladnutí je na spodní straně potřeme čokoládovou polevou.