Francouzské vrstvené brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 dl olej
sůl
5 ks vejce
1 kg brambory
1 kg cibule
0 kg točený salám

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme. Syrové brambory a salám nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na tenké půl plátky. Vymažeme si plech trochou oleje.

  2. Na plech vkládáme po vrstvách brambory, salám, cibuli a každou vrstvu osolíme. Když je plech plný, nalijeme zbytek oleje a francouzské brambory dáme do předehřáté trouby. Francouzské vrstvené brambory pečeme při 150 - 180 °C dozlatova. Na konec po upečení zalijeme vejci a jen krátce dopečeme.

  3. Francouzské vrstvené brambory podáváme s okurkou a rajčetem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!