Francouzský hruškový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g cukr 3 lžíce olej 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 dl mléko 1 balíček prášek do pečiva 4 ks hruška 150 g hladká mouka poleva 1 ks vejce 80 dkg máslo 1 balíček skořicový cukr
Postup Francouzský hruškový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Do mísy vložíme cukr, vejce a špetku soli - vyšleháme vše do bílé pěny. Smícháme mouku a prášek do pečiva a pomalu vmícháme do vaječné směsi. Nakonec přidáme mléko a olej a vyšleháme.
Začneme předehřívat troubu na 180 °C a zatím si vymažeme formu na dort. Nalijeme do ní půlku těsta. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na tenké měsíčky nebo plátky. Hrušky poklademe na těsto. Zalijeme zbytkem těsta. Francouzský hruškový koláč dáme na 30 minut do trouby.
Připravíme si polevu. Na stálém ohni rozpustíme máslo, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Dobře promícháme a prohřejeme.
Po 30 minutách koláč vyndáme z trouby, propícháme vidličkou a přelijeme připravenou polevou. Francouzský hruškový koláč dáme zapéct do trouby na dalších 20 minut.
Francouzský hruškový koláč je dobrý teplý i studený, záleží na každém, co má raději. Koláč nakrájíme a můžeme podávat.
Další hruškové recepty zde