Francouzský jablečný koláč recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg jablko
těsto
120 g cukr
3 ks vejce
1 dl mléko
1 hrst rozinky
1 ks citron
1 lžička prášek do pečiva
1 ks vanilkový cukr
180 g hladká mouka
6 lžic rozpuštěné máslo
1 hrst sekané ořechy
podle potřeby
skořice

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu nebo remosku vymastíme máslem. Citron omyjeme a kůru z něj nastrouháme. Rozinky spaříme a necháme okapat.

  2. Jablka očistíme a nakrájíme je na plátky. Ty rozprostřeme do vymaštěné formy a posypeme skořicí nebo skořicovým cukrem.

  3. Vejce rozklepneme a utřeme s cukrem a máslem. Přidáme rozinky, mleté ořechy, kůru, mouku s kypřícím práškem a zředíme mlékem. Těsto by mělo mít konzistenci podobnou těstíčku na palačinky. Těstem zalijeme jablka ve formě a pečeme ve středně předehřáté troubě asi 30 minut.

  4. Upečený francouzský jablečný koláč vyklopíme dnem vzhůru, pocukrujeme a podáváme. Nejlepší je vlažný. Studený koláč však můžeme navíc ozdobit šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!