Francouzský koláč s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 hrnečky olej
4 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
3 hrnečky cukr krupice
4 hrnečky hladká mouka
tuk na vymazání formy
250 g měkký tvaroh (rozšlehaný)
3 ks jablka (velké)

Postup přípravy receptu

  1. Mouku a prášek do pečiva prosejeme do mísy a smícháme. Uprostřed vyhloubíme důlek. Do něj přidáme cukr, tvaroh, olej a rozšlehaná vejce. Vše smícháme dohromady a těsto důkladně prohněteme. Má být pevné a hladké.

  2. Kulatou pečící formu o průměru 24 - 26cm tence vymažeme tukem a těsto do ní vložíme.

  3. Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřince. Připravená jablka vtlačíme do těsta, oloupanou částí nahoru. Koláč vložíme do středně horké trouby a pečeme dozlatova.

  4. Podáváme ještě horký, ale chutná i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!