Francouzský koláč s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 hrnečky olej 4 ks vejce 1 balíček prášek do pečiva 3 hrnečky cukr krupice 4 hrnečky hladká mouka tuk na vymazání formy 250 g měkký tvaroh (rozšlehaný) 3 ks jablka (velké)
Postup Francouzský koláč s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku a prášek do pečiva prosejeme do mísy a smícháme. Uprostřed vyhloubíme důlek. Do něj přidáme cukr, tvaroh, olej a rozšlehaná vejce. Vše smícháme dohromady a těsto důkladně prohněteme. Má být pevné a hladké.
Kulatou pečící formu o průměru 24 - 26cm tence vymažeme tukem a těsto do ní vložíme.
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a zbavíme jádřince. Připravená jablka vtlačíme do těsta, oloupanou částí nahoru. Koláč vložíme do středně horké trouby a pečeme dozlatova.
Podáváme ještě horký, ale chutná i studený.