Francouzský koláč s kuřecím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 plechovka hrášek
3 ks vejce
1 ks paprika
2 kelímky smetana
2 ks rajče
1 ks brokolice
1 plechovka kukuřice
1 balíček listové těsto
200 g kuřecí maso
podle chuti
česnek
sůl
vegeta
niva

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto uválíme do velikosti plechu. Česnek oloupeme a prolisujeme. Zeleninu v čerstvém stavu očistíme podle potřeby a nakrájíme. Sterilovanou zeleninu slijeme a necháme okapat. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Brokolici rozdělíme na růžičky a do poloměkka uvaříme - ve vodě nebo na páře.

  2. Listové těsto potřeme česnekem. Navrch poklademe nakrájenou paprikou, rajčaty, poloměkkou brokolicí, kuřecím masem, kukuřicí a hráškem. Mírně osolíme. Zalijeme smetanou rozmíchanou s vejci a ochucenou vegetou. Posypeme nastrouhanou nivou.

  3. Připravený francouzský koláč s kuřecím dáme do vyhřáté trouby a už jen pečeme dorůžova. Podáváme jako slanou chuťovku - teplý i studený.

  4. Pokud při přípravě francouzského koláče vynecháme kuřecí maso, je vhodný i pro vegetariány.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!