Francouzský plátek recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička cukr
1 lžička solamyl
2 žloutek
100 ml koňak
200 g žampiónů
600 g vepřová kýta
100 ml slunečnicový olej Vegetol gold

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na polovině rozehřátého slunečnicového oleje Vegetol gold z obou stran opečeme doměkka. Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme zbylý olej, nakrájené houby, koňak, cukr a sůl podle chuti. Promícháme a přivedeme k varu. Do horké směsi vložíme opečené plátky masa a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo s hranolkami. Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvou zeleninou a snítkou petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!