Francouzský plátek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 1 lžička solamyl 2 žloutek 100 ml koňak 200 g žampiónů 600 g vepřová kýta 100 ml slunečnicový olej Vegetol gold
Postup Francouzský plátek recept
Postup přípravy receptu
-
Žloutky rozšleháme se solamylem. Maso opláchneme, nakrájíme na plátky, naklepeme a na okrajích nařízneme. Potom je namočíme do vaječné směsi a na polovině rozehřátého slunečnicového oleje Vegetol gold z obou stran opečeme doměkka. Žampiony očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme zbylý olej, nakrájené houby, koňak, cukr a sůl podle chuti. Promícháme a přivedeme k varu. Do horké směsi vložíme opečené plátky masa a prohřejeme. Rozdělíme na talíře a podáváme s rýží nebo s hranolkami. Hotový pokrm můžeme ozdobit čerstvou zeleninou a snítkou petrželky.