Frankfurtská poléva podle babičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
sůl
1 lžíce sádlo
1 l voda
2 ks párek
1 kostka masox
mletý pepř
4 lžičky hladká mouka
10 dkg bílé zelí
1 špetka chilli koření
1 svazek jarní cibulka
1 lžička mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové bíle zelí nakrájíme na tenké kratší nudličky a dvakrát ho spaříme vřelou vodou - spaříme, zchladíme studenou vodou a znovu spaříme. Uzeninu nakrájíme - párky na kolečka, tlustší uzeninu na dílky.

  2. Na sádle s troškou oleje osmažíme hladkou mouku do tmavší zlaté barvy. Přidáme sladkou papriku a špetku chilli koření, velmi krátce zásmažku osmahneme a zalijeme studenou vodou. Pečlivě rozmícháme. Do základu přidáme kostku masoxu, pokrájené zelí a vaříme, až je zelí skoro měkké. Přidáme pokrájenou uzeninu a ještě povaříme. Na závěr dáme do nevařící polévky pokrájenou zelenou nať cibulky, případně celé stonky cibulky nebo pažitku. Frankfurtskou polévku ochutíme čerstvě mletým pepřem a dosolíme.

  3. Frankfurtskou polévku podle babičky podáváme s čerstvým pečivem. Kdo má rád husté polévky, přidá do základu 1 lžíci mouky, trochu víc nakrájeného zelí a uzeniny podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!