Frankfurtská poléva podle babičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej sůl 1 lžíce sádlo 1 l voda 2 ks párek 1 kostka masox mletý pepř 4 lžičky hladká mouka 10 dkg bílé zelí 1 špetka chilli koření 1 svazek jarní cibulka 1 lžička mletá sladká paprika
Postup Frankfurtská poléva podle babičky recept
Postup přípravy receptu
-
Hlávkové bíle zelí nakrájíme na tenké kratší nudličky a dvakrát ho spaříme vřelou vodou - spaříme, zchladíme studenou vodou a znovu spaříme. Uzeninu nakrájíme - párky na kolečka, tlustší uzeninu na dílky.
Na sádle s troškou oleje osmažíme hladkou mouku do tmavší zlaté barvy. Přidáme sladkou papriku a špetku chilli koření, velmi krátce zásmažku osmahneme a zalijeme studenou vodou. Pečlivě rozmícháme. Do základu přidáme kostku masoxu, pokrájené zelí a vaříme, až je zelí skoro měkké. Přidáme pokrájenou uzeninu a ještě povaříme. Na závěr dáme do nevařící polévky pokrájenou zelenou nať cibulky, případně celé stonky cibulky nebo pažitku. Frankfurtskou polévku ochutíme čerstvě mletým pepřem a dosolíme.
Frankfurtskou polévku podle babičky podáváme s čerstvým pečivem. Kdo má rád husté polévky, přidá do základu 1 lžíci mouky, trochu víc nakrájeného zelí a uzeniny podle chuti.