Frankfurtská polévka s párky a bramborem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 stroužků česnek 100 g máslo 2 ks cibule 4 ks jemné párky 1 kostka hovězí masox 2 lžíce mletá gulášová paprika podle potřeby olej brambory podle chuti sůl majoránka kmín mletý černý pepř
Postup Frankfurtská polévka s párky a bramborem recept
Postup přípravy receptu
-
Párky nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, stejně tak cibuli, tu však nasekáme nadrobno.
Máslo si dáme do hrnce a rozpustíme, můžeme přidat i trochu oleje. Přidáme cibuli, kterou osmahneme, potom přidáme párky a znovu osmahneme. Zaprášíme mletou paprikou a zalijeme vodou. Přidáme hovězí masox a necháme vařit, mezitím si oloupeme a nakrájíme brambory a přidáme do polévky. Vaříme doměkka.
Frankfurtskou polévku s párkem a brambory dochutíme solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou, popřípadě přidáme trochu drceného kmínu. Nakonec polévku zahustíme hladkou moukou s vodou a provaříme.
Frankfurtskou polévku s párky a bramborem podáváme samotnou či s chlebem.
Další recepty na frankfurtskou polévku