Gratinované houby recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
50 g strouhanka
0.8 lžičky oregáno
75 ml olivový olej
5 lžic suché bílé víno
1 svazek jarní cibulka
2 lžíce nastrouhaný parmazán
mletý černý pepř
250 g hlíva ústřičná a žampiony
0.5 ks mozzarella (kulička)
100 g cherry rajče

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 220 °C. Houby očistíme a nakrájíme na půlky nebo čtvrtiny. Česnek oloupeme a nasekáme. Vše smícháme s polovinou oleje a osolíme a opepříme. Směsí vyložíme gratinku nebo jinou zapékací formu.

  2. Jarní cibulku očistíme, omyjeme a nakrájíme kousky. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Vše smícháme s houbovou směsí a zalijeme vínem.

  3. Mozzarellu slijeme, necháme okapat a nakrájíme ji na kostičky. Smícháme ji se strouhankou, parmazánem, oregánem, zbytkem oleje a směs dochutíme solí a pepřem. Touto směsí posypeme houby v zapékací misce.

  4. Houby pečeme v troubě asi 15 minut. Zapečené houby zdobéme bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!