Grilované broskve s rumovým sirupem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 4 ks broskve 40 ml rum 100 ml voda 1 lžíce hřebíček 3 lžíce cukr krupice 1 ks skořice celá 4 ks badyán citronová kůra pomerančová kůra
Postup Grilované broskve s rumovým sirupem
Postup přípravy receptu
-
V kastrolu necháme na plotně nebo přímo na grilu rozpustit cukr. Když začne karamelizovat, zalijeme ho vodou, kterou necháme odvařit. Přidáme koření, kůru z pomeranče a citrónu a svaříme na sirup. Odstavíme, vmícháme rum a necháme stát
Broskve opláchneme, rozpůlíme a zbavíme pecek a grilujeme nejprve řezem dolů. Po otočení je lehce
potřeme rumový sirupem a grilujeme z druhé strany
Po ogrilování potřeme ovoce sirupem i z opačné strany a před podáváním necháme grilované broskve chvilku marinovat
Zdroj: Eklasa.cz