Grilované broskve s rumovým sirupem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

4 ks broskve
40 ml rum
100 ml voda
1 lžíce hřebíček
3 lžíce cukr krupice
1 ks skořice celá
4 ks badyán
citronová kůra
pomerančová kůra

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu necháme na plotně nebo přímo na grilu rozpustit cukr. Když začne karamelizovat, zalijeme ho vodou, kterou necháme odvařit. Přidáme koření, kůru z pomeranče a citrónu a svaříme na sirup. Odstavíme, vmícháme rum a necháme stát

  2. Broskve opláchneme, rozpůlíme a zbavíme pecek a grilujeme nejprve řezem dolů. Po otočení je lehce

  3. potřeme rumový sirupem a grilujeme z druhé strany

  4. Po ogrilování potřeme ovoce sirupem i z opačné strany a před podáváním necháme grilované broskve chvilku marinovat

  5. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!