Grilované provensálské brambory recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 1 lžička sůl 5 lžic olivový olej zakysaná smetana 1 lžička provensálské koření 12 ks nové brambory 1 lžička čerstvě mletý pepř
Postup Grilované provensálské brambory
Postup přípravy receptu
-
Menší nové brambory důkladně omyjeme a i se slupkou uvaříme doměkka. Uvařené brambory scedíme, necháme vychladnout a rozkrájíme podélně na půlky
V mističce smícháme olivový olej společně se lžičkou soli, čerstvě mletým pepřem a provensálským kořením. V nejlepším případě použijeme bylinky čerstvé (bazalka, tymián, rozmarýn a další)
Brambory poklademe na grilovací rošt nebo grilovací alobalový tácek a během grilování je potíráme připravenou marinádou a obracíme. Provensálské brambory jsou hotové tak za 10 minut podle žhavosti uhlíků
Grilované provensálské brambory podáváme jako voňavou přílohu k masu apod. Dobře chutnají se zakysanou smetanou.