Grilovaný bůček se salátem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 150 g slanina 2 ks cibule 1 balení vepřový bok v pivní marinádě salát 1 lžíce cukr 1 lžíce majonéza 1 ks mrkev 0 hlávek zelí 1-2 lžíce vinný ocet 2 ks jarní cibulka 1 hrst čerstvá petrželka podle chuti sůl čerstvě mletý černý pepř
Postup Grilovaný bůček se salátem recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve rozpálíme gril. Bůček marinovaný v pivní marinádě, oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na plátky a grilujeme ze všech stran dozlatova.
Mezitím připravíme salát. Zelí a mrkev očistíme a nakrájíme na tenké proužky, přidáme nasekané jarní cibulky a petrželku. V misce prošleháme vinný ocet s cukrem, solí a pepřem. Salát zalijeme zálivkou a na závěr vmícháme do salátu majonézu.
Grilovaný bůček podáváme s připraveným salátem a čerstvým pečivem jako chutný hlavní chod.