Grilovaný bůček se salátem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

150 g slanina
2 ks cibule
1 balení vepřový bok v pivní marinádě
salát
1 lžíce cukr
1 lžíce majonéza
1 ks mrkev
0 hlávek zelí
1-2 lžíce vinný ocet
2 ks jarní cibulka
1 hrst čerstvá petrželka
podle chuti
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozpálíme gril. Bůček marinovaný v pivní marinádě, oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na plátky a grilujeme ze všech stran dozlatova.

  2. Mezitím připravíme salát. Zelí a mrkev očistíme a nakrájíme na tenké proužky, přidáme nasekané jarní cibulky a petrželku. V misce prošleháme vinný ocet s cukrem, solí a pepřem. Salát zalijeme zálivkou a na závěr vmícháme do salátu majonézu.

  3. Grilovaný bůček podáváme s připraveným salátem a čerstvým pečivem jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!