Grilovaný hermelín s domácí brusinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1/2 stroužku česnek
0,2 l voda
300 g brusinky
1,5 lžíce olivový olej
150 g třtinový cukr
4 ks hermelín na gril

Postup přípravy receptu

  1. Vezmeme hlubší pánev a ve vodě rozpustíme třtinový cukr. Přivedeme k varu a vsypeme omyté velké čerstvé brusinky. Přivedeme znovu k varu a počkáme, až popraskají slupky na brusinkách, bude stačit pár minut. Poté snížíme teplotu a mírným varem za občasného míchání povaříme cca 10 minut. Tímto je domácí brusinková omáčka hotová

  2. Olivový olej důkladně promícháme s prolisovaným česnekem. Stačí jen půl stroužku na ovonění

  3. Každý hermelín položíme na čtvrtku alobalu, z obou stran jen zlehka potřeme olivovým olejem a zabalíme. Hermelín grilujeme z každé strany 5 minut

  4. Grilovaný hermelín ihned podáváme a na talířku doplníme domácí brusinkovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!