Grilovaný hermelín s hořčicí, ořechy a brusinkami recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
4 lžíce kečup
4 ks hermelín
2 lžíce griotka
2 lžíce plnotučná hořčice
100 g vlašské ořechy
1 lžička pomerančová kůra
190 g brusinkový kompot
1 lžička čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hermelíny rozbalíme a potřeme plnotučnou hořčicí, umístíme na list alobalu, posypeme drcenými vlašskými ořechy, zabalíme a dáme na gril předehřátý na střední teplotu

  2. Mezitím smícháme ve větší míse brusinkový kompot s kečupem, griotkou, pomerančovou kůrou, pepřem

  3. a podle chuti přisolíme

  4. Že je hermelín hotový, poznáme podle velmi měkkého obsahu uvnitř alobalu. Během grilování hermelín alespoň 2x otočíme

  5. Hotový grilovaný hermelín servírujeme s čerstvým pečivem nebo zeleninou

  6. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!