Guláš Mexiko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
1 plechovka sterilovaná kukuřice
0 kg vepřové plecko
1 plechovka červené fazole ve slaném nálevu
podle potřeby
olej
hladká mouka
podle chuti
sůl
chilli koření
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, na rozehřátém oleji cibulku osmahneme. Přidáme osolené mleté vepřové maso, důkladně orestujeme a přitom stále mícháme. K orestovanému masu přidáme mletou papriku a chilli rozmíchané v oleji. Vše dusíme doměkka, stačí asi 15 minut.

  2. K mletému masu přidáme slité fazole a kukuřici a guláš zahustíme záklechtkou - hladká mouka rozmíchaná v troše vody. Hotový guláš Mexiko krátce povaříme. Guláš můžeme zahustit i solamylem - lžičku rozmícháme ve studené vodě. Do mexického guláše můžeme přidat i prolisovaný česnek, ale ten až před koncem dušení (na posledních 20 minut).

  3. Ke guláši Mexiko se jako příloha hodí rýže, bramboráčky nebo topinky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!