Guláš z drůbežích žaludků recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 špetka majoránka 1-2 lžíce tuk 1 ks větší cibule 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř 0.5 kg drůbeží žaludek podle chuti sůl tekuté maggi podle potřeby tmavá jíška
Postup Guláš z drůbežích žaludků recept
Postup přípravy receptu
-
Na tuku si dozlatova usmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné žaludky nakrájené na menší kousky a orestujeme. Přidáme koření, prozatím vynecháme majoránku a česnek.
Maso s cibulkou podlijeme vodou tak, aby bylo maso potopeno asi tak ze 3/4. Uzavřeme a dusíme asi tak 15 - 20 minut. Když jsou žaludky měkké, zahustíme guláš granulovanou jíškou a necháme provařit. Nakonec přidáme ke guláši i prolisovaný česnek a špetku majoránky.