Guláš z drůbežích žaludků recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 špetka majoránka
1-2 lžíce tuk
1 ks větší cibule
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř
0.5 kg drůbeží žaludek
podle chuti
sůl
tekuté maggi
podle potřeby
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku si dozlatova usmažíme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme očištěné žaludky nakrájené na menší kousky a orestujeme. Přidáme koření, prozatím vynecháme majoránku a česnek.

  2. Maso s cibulkou podlijeme vodou tak, aby bylo maso potopeno asi tak ze 3/4. Uzavřeme a dusíme asi tak 15 - 20 minut. Když jsou žaludky měkké, zahustíme guláš granulovanou jíškou a necháme provařit. Nakonec přidáme ke guláši i prolisovaný česnek a špetku majoránky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!