Hermelín plněný česnekovou náplní recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

120 g hermelín
náplň
3 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 ks kapie
1 špetka mletý černý pepř
2 ks trojúhelníček taveného sýra

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozkrojíme hermelín vodorovně na polovinu (dvě kolečka) a ostrou lžící jej vydlabeme.

  2. K vydlabanému obsahu hermelínu přidáme do misky dva trojúhelníčky taveného sýra bez příchuti, utřený česnek, nadrobno nakrájenou kapii a podle chuti mírně osolíme a opepříme. Celou náplň pořádně rozmícháme, až nám vznikne homogenní směs. Tu opět naplníme do vydlabaného hermelínu.

  3. Hermelín plněný česnekovou náplní necháme alespoň 6 hodin uležet v lednici, česneková chuť se zjemní a proleze celý sýr.

  4. Hermelín plněný česnekovou náplní nedoporučuji na noc nebo pro romantické večery, česnek je opravdu silně cítit.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!