Hlávkový salát s vejcem a masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks mrkev
1 ks hlávkový salát
2 ks vejce natvrdo
150 g pečené vepřové maso
zálivka
cukr
olej
sůl
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkový salát rozebereme na listy, dobře je omyjeme, necháme na sítku okapat a nakrájíme na proužky.

  2. Maso nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme najemno. Vejce nakrájíme nahrubo.

  3. Nudličky salátu smícháme s připraveným masem, mrkví a vejcem. Základ salátu rozložíme na talíř.

  4. Z cukru, soli, citronové šťávy, olej podle chuti ušleháme zálivku, kterou nalijeme na salát. Podáváme s celozrnným chlebem


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!