Horký hruškový koláč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 šálky cukr 2 šálky olej 4 ks vejce 4 lžíce mléko 1 balíček prášek do pečiva 3-4 ks hruška 4 šálky hladká mouka citronová kůra tuk na vymazání 250 g měkký tvaroh
Postup Horký hruškový koláč recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme s práškem do pečiva do mísy. Do středu dáme cukr, rozšlehaný tvaroh s mlékem, olej, citronovou kůru a rozšlehaná vejce. Smícháme a těsto dobře prohněteme, až je hladké a pevné.
Kulatou formu o průměru 24 - 26 cm vymažeme a vložíme těsto. Hrušky oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřinců a vtlačíme je do těsta. Hruškový koláč dáme do vyhřáté trouby a dozlatova upečeme.
Upečený hruškový koláč ihned vyklopíme a ještě horký podáváme. Můžeme doplnit zmrzlinou. Horký hruškový koláč je dobrý ale i studený a pocákaný čokoládou.