Houbová pomazánka s vínem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 dl olej
1 špetka sůl
20 g máslo
1 špetka petrželka
2 ks žloutek
1 ks citron
500 g houby
0 dl bílé víno
20 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Z citronu vymačkáme šťávu. Houby očistíme a nakrájíme nadrobno.

  2. Houby zakapeme citronovou šťávou a osolíme. V kastrůlku rozehřejeme trochu oleje, přidáme houby a podusíme je doměkka.

  3. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zředíme ji šťávou, kterou pustily houby, bílým vínem, rozšleháme ji a vyvaříme v hustou omáčku. Do omáčky vmícháme houby, sůl, sekanou zelenou petrželku a nakonec žloutky. Směs za stálého míchání odstavíme.

  4. Houbovou pomazánku s vínem mažeme na opečené plátky sendvičů a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!