Houbová smaženice s vejcem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžíce máslo
1 ks cibule
0.3 lžičky drcený kmín
2-3 hrnky čerstvé houby
podle chuti
sůl
mletý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvé nasbírané houby očistíme, případně použijeme houby mražené, které necháme rozmrazit. Budeme potřebovat 2 - 3 hrnky nasekaných hub. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme.

  2. Na másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Podle potřeby podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Měkké houby osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme vejce a necháme je srazit. Podle chuti houbovou smaženici ještě dosolíme.

  3. Houbová smaženice s vejcem chutná nejlépe s čerstvým chlebem. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!