Houbová smaženice s vejcem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 lžíce máslo 1 ks cibule 0.3 lžičky drcený kmín 2-3 hrnky čerstvé houby podle chuti sůl mletý pepř čerstvá pažitka
Postup Houbová smaženice s vejcem recept
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé nasbírané houby očistíme, případně použijeme houby mražené, které necháme rozmrazit. Budeme potřebovat 2 - 3 hrnky nasekaných hub. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Vejce rozklepneme do misky a rozšleháme.
Na másle necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme houby a necháme odpařit přebytečnou tekutinu. Podle potřeby podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Měkké houby osolíme, opepříme a okmínujeme. Přidáme vejce a necháme je srazit. Podle chuti houbovou smaženici ještě dosolíme.
Houbová smaženice s vejcem chutná nejlépe s čerstvým chlebem. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou.