Uzená kachní prsíčka s broskví recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
2 ks broskev
1 špetka mletý černý pepř
2 ks uzená kachní prsíčka
1 lžíce akátový med

Postup přípravy receptu

  1. Z masa odstraníme tučnou kůži. Broskve opláchneme pod proudem studené vody, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme pecky

  2. Teflonovou pánev zahřejeme, potřeme ji kůží z kachních prsíček a po obou stranách na ní osmahneme kousky masa

  3. V troubě nahřejeme talíře a mísu na omáčku. Maso z pánve vyndáme a nakrájíme ho na tenké plátky, které postupně klademe opět na pánev a pokračujeme v opékání. Dozlatova opečené plátky masa dáme opět k sobě a kachní prsíčka rozložíme na talíře. Maso trochu osolíme a opepříme

  4. Pánev potřeme medem, přidáme půlky broskví, které osmahneme na prudkém ohni po obou stranách. Zkaramelizované broskve dáme na talíře vedle plátků masa. Šťávu ze smažení dáme do mísy na omáčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!