Uzená kachní prsíčka s broskví recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks broskev 1 špetka mletý černý pepř 2 ks uzená kachní prsíčka 1 lžíce akátový med
Postup Uzená kachní prsíčka s broskví
Postup přípravy receptu
-
Z masa odstraníme tučnou kůži. Broskve opláchneme pod proudem studené vody, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme pecky
Teflonovou pánev zahřejeme, potřeme ji kůží z kachních prsíček a po obou stranách na ní osmahneme kousky masa
V troubě nahřejeme talíře a mísu na omáčku. Maso z pánve vyndáme a nakrájíme ho na tenké plátky, které postupně klademe opět na pánev a pokračujeme v opékání. Dozlatova opečené plátky masa dáme opět k sobě a kachní prsíčka rozložíme na talíře. Maso trochu osolíme a opepříme
Pánev potřeme medem, přidáme půlky broskví, které osmahneme na prudkém ohni po obou stranách. Zkaramelizované broskve dáme na talíře vedle plátků masa. Šťávu ze smažení dáme do mísy na omáčku.